Het bieden van vraaggerichte zorg en ondersteuning waarbij de wensen en behoeften van de cliënt belangrijke uitgangspunten zijn.

Cliënten

 • ‘Begeleid op weg naar zelfstandigheid!’

  “Ik ben 23 jaar oud en woon al weer drie en een half jaar bij Zorggroep Kans in een eigen studio op de locatie Bruishuis. De gezamenlijke huiskamer deel ik met mijn huisgenoten waar we ook samen kunnen eten als we dat willen en waar we vaak ’s avonds gezellig samen komen. In het begin had ik nog geen dagbesteding maar in overleg met mijn begeleider heb ik ervoor gekozen om naar school te gaan. Inmiddels heb ik mijn opleiding bijna afgerond.

  In de loop van de tijd ben ik mensen meer gaan vertrouwen en ben ik veel zelfstandiger geworden. Ik heb inmiddels zelfs goed leren koken! Ondertussen kijk ik al weer verder in de toekomst. Er wordt nu geïnventariseerd op welke vlakken ik nog begeleiding nodig heb, zodat ik weer volgende stappen in de richting van zelfstandigheid kan zetten. Dankzij de goede begeleiding komt dat doel steeds dichterbij!”

  Anoniem

 • ‘Kans zag me niet als probleemgeval’

  “Toen ik in 2010 op zoek ging naar een plek om begeleid te wonen, kwam ik op de website van Zorggroep Kans terecht en heb ik me meteen aangemeld. Het intakegesprek was erg prettig. Ze zagen me niet als een probleemgeval maar keken vooral naar waar ik hulp bij kon gebruiken. Uiteindelijk kwam ik in een eigen studio in het Bruishuis terecht. Heerlijk, zo’n eigen plekje in combinatie met de gezelligheid van je medebewoners.

  Samen met mijn begeleider hebben we doelen geformuleerd die ieder jaar geëvalueerd en eventueel bijgesteld worden. Door deze aanpak ben ik met sprongen vooruitgegaan; zelfs in die mate dat ik dankzij bemiddeling van Zorggroep Kans inmiddels een eigen appartement toegewezen kreeg. Ik krijg nog af en toe begeleiding en bij problemen kan ik Zorggroep Kans altijd bellen. Dat geeft een prettig gevoel. Ik woon nu zelfstandig en heb meer sociale contacten dan ooit. Wie had dat drie jaar terug durven dromen?”

  Anoniem 

 • ‘Ik heb weer evenwicht in mijn leven’

  “Sinds ik in mijn eigen studio in het Bruishuis woon, ga ik weer elke dag met plezier naar school. Ik doe VWO en dat gaat, vooral dankzij de goede begeleiding van Zorggroep Kans, hartstikke goed. Ik moet er hard voor werken maar houd gelukkig genoeg tijd over om af en toe met de medebewoners gezellig een terrasje te pikken of andere leuke dingen te ondernemen. De meeste energie gaat echter naar mijn studie. Ik wil namelijk zo snel mogelijk mijn diploma halen om daarna door te kunnen gaan naar de universiteit.

  Het grote voordeel van Zorggroep Kans is dat het een betrekkelijk kleine organisatie is met een betrokken en invoelende begeleiding. Ik ben er echt uitgegroeid tot een evenwichtige volwassene die geleerd heeft grenzen aan te geven, verantwoordelijkheden te nemen en beter te communiceren. Daarnaast heb ik er bovendien een passie voor koken ontwikkeld.”

  Anoniem

 • ‘Ik kan hier mijn eigen leven leiden’

  “Sinds drie en een half jaar woon ik op mijn eigen kamer met douche in het Bruishuis. Ik leef hier samen met veertien andere bewoners waarmee ik het erg gezellig heb. Het is prettig om een eigen plek te hebben en mijn eigen leven te kunnen leiden. De begeleiding komt elke dag bij me langs om de dag door te nemen en te praten over de dingen waar ik tegenaan loop. Dat is voor mij erg belangrijk, vooral in periodes als het even wat minder gaat.

  Ik volg nu drie dagen per week een deeltijdbehandeling waar ik leer mijn zelfvertrouwen te vergroten en mijn emoties beter te reguleren. De komende tijd ga ik aan de slag met het afronden van mijn therapie. Daarna hoop ik te kunnen starten met de opleiding verpleegkunde. Ook daarbij kan ik weer rekenen op de steun van mijn begeleiders. Zij helpen mij echt goed op weg naar een zelfstandig leven.”

  Anoniem

 • ‘We hebben een stabiele basis opgebouwd’

  In 2009 zijn wij als stel bij Zorggroep Kans komen wonen. Dit heeft voor ons deuren geopend die we, zeker toentertijd, niet voor mogelijk hadden gehouden. Door de fijne begeleiding, goed afgestemd op onze zorgvragen en de prettige woonomgeving hebben we een stabiele en veilige basis weten op te bouwen.

  Vanuit deze basis hebben we met de nodige ondersteuning de afgelopen jaren op onze eigen manier en in ons eigen tempo ons leven vorm kunnen geven. We hebben onszelf goed ontwikkeld en hopen deze ontwikkeling voorlopig nog met Zorggroep Kans voort te zetten, zodat we over een paar jaar helemaal op eigen benen kunnen staan.

  Anoniem